رنگ کورکومین

رنگ طبیعی -  کورکومین

رنگ ترمریک از ساقه زیر زمینی خشک شده گیاه کورکوما لونگا(curcuma longa) که در بین عموم به نام زردچوبه شناخته می شود به دست می آید.
زردچوبه گیاهی قابل کشت در مناطق استوایی و نیمه استوایی است که به صورت گسترده در جنوب و جنوب شرق آسیا کشت می شود و کشور هند بزرگترین تولید کننده این گیاه می‌باشد.

رنگ کارمین

کاربرد رنگ کورکومین

از دیرباز در هند برای درمان بسیاری امراض و بیماری ها مورد استفاده بوده و در سال های اخیر نیز استفاده از زردچوبه و محصولات دارای رنگ کورکومین به یک گرایش تبدیل شده و روند صعودی داشته است. از این رنگ در بسیاری مواد غذایی نظیر انواع نوشیدنی،محصولات لبنی،انواع دسر برای ایجاد رنگ زرد استفاده می شود.
یکی از مهمترین دلایل استقبال گسترده از این رنگ طبیعی خواص دارویی آن است. مطالعات نشان داده کورکومین خواص ضد التهاب، ضد سرطان و آنتی اکسیدانی دارد.همچنین مصرف این ماده از تجمع بتا آمیلوئید در مغز انسان که باعث بروز آلزایمر می شود جلوگیری می کند.

ترکیب رنگ کورکومین و کلروفیل معمولا از کورکومین همراه با رنگ کلروفیل جهت تولید رنگ سبز لیمویی استفاده میگردد.

رنگ طبیعی کارمین

ویژگی های رنگ کورکومین

برای استخراج کورکومین از پودر زردچوبه روشهای مختلفی نظیر استخراج با روش میکرو یو،اولتراسونیک، استخراج با استفاده از آنزیم، و استخراج با بکارگیری حلال و ... وجود دارد که رایج ترین روش استخراج استفاده از حلال مناسب و استاندارد نظیر اتانول، استن، هگزان و... است که در این بین نیز استخراج با اتانول معمول تر است.
پس از جداسازی کورکومین میزان رنگدانه موجود در ماده حاصله با استفاده از روش های خاص به سطح مورد نظر می‌رسد و کورکومین حاصله تسویه می گردد.
رنگ به دست آمده در الکل و اتر محلول و در آب نامحلول است. این رنگ در محیط قلیایی طیف رنگی قرمز تا قهوه ایی و در محیط های اسیدی طیف زرد تا قرمز را دارد.
از کورکومین برای ایجاد رنگ زرد در صنعت غذا استفاده می شود.این رنگ مقاومت خوبی در برابر اکسیداسیون و حرارت دارد اما در برابر نور به مرور زمان کمرنگ می گردد.

رنگ کارمین
رنگ های مشابه در اطلس اوراسیا بررسی رنگ بتاکاروتن -رنگ کینولیین یلو